Jérôme Guery geniet duidelijk van de Spaanse zon want de Vice-Wereldkampioen springt er het ene topresultaat na het andere bij elkaar. Zo startte hij zijn passage op de tweede week van het MET meteen met winst in de rubriek voor zevenjarige paarden. Op Diamond Touch (v. Diamant de Semilly) was Guery de nipte winnaar want de Franse Alexis Lheureux zat hen met Gemma d'Aunis (v. Quantum) op de hielen maar moest toch in Guery z'n meerdere erkennen. Het brons kwam ook mee naar ons land en hing om de nek van Virginie Thonon in het zadel van Scala du Piedroux Z (v. Silver 2. de Virton). 

Thonon ging nog twee andere Belgen vooraf. Bertrand Genin, die bij de zesjarigen ook al een plek in de top tien had, reed Dominantino Z (v. Dominator 2000 Z) naar de vierde plaats gevolgd door Andres Vereecke met Qadira de Regor (v. Bamako de Muze) op vijf. 

Binnen de top tien zagen we nog Thibault Philippaerts met Gift des Lunes (v. Windows vh Costersveld) op gedeeld acht, Maria Magdalena Celotto sloot de top tien af met Clearnice C&T Z (v. Clearline). 

Volledige uitslag