Met ruim 150 starters in de 1.40m CSI2* rubriek werd het klassement opgesplitst. Dit leverde een Belgische en Braziliaanse zege. In het eerste klassement won Jan Claeys met zijn vertrouwde BWP-merrie, Judy van de Beekhoek (Wandor vd Mispelaere). Het paar ging een volledig Belgisch podium voor met Christophe Vanderhasselt en Arthuro de Sarlar Z (Breemeersen Adorado) op twee en Hendrik Denutte met Nevada Quality Z (Numero Uno) op drie.

Net buiten de top drie plaatste Thomas Mertens zich op de vierde plek. Mertens plaatste zich in het zadel van Daisy Bruyninx' Mowgli du Sasiana (Emerald). Het paar verwees Odile Gierech met Tirelire T&L Z (Toulon) naar de vijfde plaats.

Het tweede klassement kwam op naam van Camila Mazza De Benedicto en de 10-jarige sBs-merrie, Honesty Chavannaise (President). Op het podium volgde de Britse Charlotte Ash met Irma-Riende (Baltic VDL), voor Mike Van Olst en de Zangersheide-merrie, Comme Elle Faut ODTH Z (Comme Il Faut).

Bunoit Moeskops scoort bij jonge paarden

Na afloop van de internationale rubriek voor vijf-en zesjarigen kleurde het podium volledig Belgisch. Bunoit Moeskops nam de eerste prijs in ontvangst na een snelle ronde met Stockholm van Eeckelghem (Gimondi van Eecklegem Z). Op ruim één seconde verschil volgde Gilles Van Hamme met Stud 111's Rimini 111 (Aganix du Seigneur). De top drie van deze proef werd afgewerkt door INge Carton en Madame van het Hellegat Z (Matisse de Mariposa).