Heudens stuurde de 9-jarige BWP hengst een kleine seconde sneller door het parcours opgebouwd in de Zoute Plage dan Carlos Hank Guerreiro. Met H5 Chacco-San (Chacco-Blue) plaatste de Mexicaan zich als tweede, voor Tim Wilks op Diamanthella Vg Z (Diamant de Semilly) uit Mexico. 

Op vier plaatste Dominique Hendrickx zich in het zadel van No-Comment de Septon (Jenson Van 'T Meulenhof). De eveneens 9-jarige bruine BWP hengst had net iets meer dan 60 seconden nodig om het parcours te vervolledigen. Gudrun Patteet mocht met Sea Coast Donna Z (Diamant de Semilly) de top vijf vervolledigen. 

Ook Jeroen Appelen, Dimme D'Haese, Zoe en Emilie Conter, Leonie Peeters en Rik Hemeryck mochten prijzen in ontvangst nemen.

Uitslag CSI3* 1.45m


Dimme D'Haese en Muriel Igalson ex-aequo eerste in CSI1* 1.25m rubriek

Dimme D'Haese blijft ook zijn goede vorm aanhouden, en plaatste zich met Empress Eh Z (Emerald) aan kop van het klassement van de 1* 1.25m rubriek deze ochtend in de Albert Plage ring. Lang bleef hij deze eenzame kopplaats echter niet behouden, want enkele combinaties na D'Haese evenaarden Muriel Igalson en Jaguar Vt Hazelarenhoekje (Eagle Vt Hazelarenhoekje) de snelle foutloze tijd van 27.07 seconden in de tweede fase.

Op drie eindigde Estelle van Tricht met onder het zadel de 17-jarige vosse BWP merrie, Ferra van den Bisschop (Vigo d'Arsouilles).

Maxime Harmegnies slaat slag in CSI1* 1.15m nummer

In de andere CSI1* proef van deze voormiddag in Knokke ging de winst naar Maxime Harmegnies en Tiara du Cache Pot Z (Tangelo van de Zuuthoeve). Het duo bleef als enige foutloos onder de 34 seconden in de tweede fase, en stootte daarmee Alexis Sokolov met Scarface (Aristo Z) van de eerste plaats. Nikita van der Meerschen was op de rug van D Day de Lison Z (Darco) goed voor het brons.


F. © Ahmed