Heudens was de snelste in een barrage met zeven. Niki Geenens kwam met Mc Gyver van't Ruytershof (v. Nabab de Reve) het dichtst in de buurt van Heudens. Zij sprong een foutloze ronde en klokte af in 34,85 seconden. Rapahael Blavier en Iquem de Vy (v. Dieu Merci van T&L) mochten op de derde podiumtrede plaatsnemen. Zij konden de nul behouden en klokte af in 35,20 seconden.

Tibo Steeno (Orea van het Meerdaalhof) en Lomer Olivier (Katapulte GP du Bois Madame) werden vierde en vijfde.

In het 1m20 kon Geenens wel de overwinning op haar naam schrijven. In deze twee-fasen-rubriek zadelde ze Helios vd Spelonckhoeve (v. Dulf van den Bisschop) om in 28,88 seconden foutloos naar de finish te springen. Ayco Bauwens en Lemmy MS Z (v. Lordanos) volgden op de tweede plaats. Bauwens stuurde de Zangersheide ruin foutloos doorheen het parcours in 28,93 seconden. Valentine Auguin en Enjoy de Malotuthe (v. Numero Uno) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 29,45 seconden.

Annelien Torfs (Robijn Tintado) en Axelle Deprez (Kadee van de Renthoeve Z) schreven de vierde en de vijfde plaats op hun naam.

In de 1m10-1m20 hoofdrubriek voor pony's zorgde Emile Beke voor de beste Belgische prestatie. Hij reed Ella van't Wezehof naar de vierde plaats door in 30,39 seconden een foutloze ronde te springen. 

In het 1m00 voor paarden was Lobke Fillé de snelste. In deze ochtendrubriek was zij in het zadel can Quadee vh Meerdaalwoud (v. Elvis Ter Putte) het beste wakker. Ze sprongen een foutloze tweede fase in 25,00 seconden. Imbke Boden nam de tweede plaats mee naar huis. Zij rekende op Cominka Z (v. Chellsini Z) om in 26,07 seconden een foutloze ronde te springen. Neven van Vaerenbergh en Gabin de la Hesse (v. Papy de la Lente) vervolledigden het podium.

In het 1m10 voor paarden tot slot sprong Niki Geenens opnieuw naar de overwinning. Dit keer zadelde ze Gazelle van de Vaelenberg (v. Toulon) om in 24,96 seconden foutloos rond te springen. Ze was hiermee sneller dan Alexandra Galano die met Parodie des Bruyeres (v. Dollar de Semilly) de tweede plaats voor haar rekening nam. Het duo kon de nul behouden en finishte in 27,48 seconden. Manon de Corte en Di O'Neilla DC Stables Z (v. Denzel van het Meulenhof) vervolledigde de top drie na een foutloze ronde in 27,82 seconden.

Francois Latour (Quality Time van Equinta) en Anneline Monsieur (Livistro BZ) werden vierde en vijfde.

Klik hier voor alle resultaten