Het werd een strijd tussen de Braziliaanse ruiters voor de overwinning in deze Grand Prix. Uiteindelijk moest Yuri Mansur, Pedro Veniss voorlaten. Veniss reed in het zadel van de elfjarige Nimrod de Muze Z (v. Nabab de Reve) naar de overwinning in 38,91 seconden. Hiermee was hij Yuri Mansur net te snel af. Mansur kon rekenen op de BWP'er Humberto ASK (v. Cornet Obolensky), een fokproduct van Ludwig Neyt, om in 39,67 seconden naar de tweede plaats te rijden. Cameron Hanley en ESI Toulouse (v. Siec Livello) vervolledigden de top drie met een tijd van 40,21 seconden.

Leopold van Asten (VDL Groep Miss Untouchable) noteerde winnende tijd van 36,43 seconden maar zag een balk op de grond vallen wat resulteerde in vier strafpunten en dus een vierde plaats. Pierre Alain Mortier (Just Do It R) werd vijfde.

Gudrun Patteet (Sea Coast Donna Z) werd weerhouden van de jump-off door een springfout in de eerste omloop. Uiteindelijk mocht ze nog genoegen nemen met een twaalfde plek.

In de CSI4* 1.30m Small Tour domineerden de Belgen het podium. Eleonore Lambilliotte en Hotcha van 't Rozendael (v. Cartier van de Heffinck) zorgde voor een Belgische overwinning met een tijd van 59,04 seconden. Louise Ameeuw en Orphy van de Kruishoeve (v. Elvis ter Putte) reed in 60,36 seconden naar het brons.

Vervolgens scoorde Gilles Thomas (Feromas van Beek Z) een zesde plaats in de CS4* 1.40m Medium Tour. Ook François Bossu (Ikann du Pont-Rihen) zorgde voor een Belgische klassering. In de CSI4* 1.50m Medium Tour Grand Prix werd Gilles Thomas (Calleryama) uiteindelijk achttiende. Onze landgenoot Jan Boyen (Espresso VK) won de CSI1* Tour 1.10m