Wathelet vormde samen met Nayel Nassar en Conor Swail een team voor Trelawny Trailblazers. Voor het team is het de derde winst dit seizoen en gaat zo op kop van het klassement.

Nayer Nassar verzekerde zijn tweede eindzege dit seizoen met Jiminy Cricket (colestus x Cornet Obolensky). Hij kon de winst verzekeren na de nulrondes van Conor Swail en Gamble (Campbell VDL x Quick Star) en Gregory Wathelet met zijn Nevados S (Calvados Z x Romualdo).

In het individueel 1.50m klassement leverde dit Wathelet met zijn schimmelhengst een vijfde plaats op. (lees verder onder video)

"Heel blij dat ik hier deel mag uitmaken van het team. Ik heb een beetje gevolgd hoe alles liep. Voor mij was het wat nieuw dus heb gewoon wat gevolgd..."

Zoe Conter kwam voor Team KPF aan de start met La Una (Chacco-Blue, fokker: Aloys Hinxlage). De Belgische hield het foutloos en strandde met het team uiteindelijk derde.

Eerder sprong de amazone in de 1.40m CSI2* proef met Tombola Z (Toulon) foutloos naar de derde plek. Zus Emilie Conter volgde in deze proef op de achtste plaats met Cilanto XC Z (Chellsini Z).