Francois Mathy JR zat vandaag opnieuw in het zadel van de SBS-hengst Casanova de L'Herse (v. Ugano Sitte), het paard waar hij gisteren ook al mee kon winnen. Ook deze keer lieten ze niks aan het toeval over en vlogen ze door het parcours in een tijd van 59,10 seconden, ruimschoots genoeg voor de overwinning. Bovendien konden zij als enige duo de tijd onder de 60 seconden houden, een dik verdiende overwinning dus! 

Marie Demonte deed haar best, maar kwam niet in de buurt van de tijd van onze landgenoot. Met Epona du Quesnoy (v. Ogrion des Champs) sprong ze naar een mooie tweede plaats in 62,93 seconden. Zo bleef ze Dayro Arroyave voor, die derde werd met Classified SR.

Op vier kregen we Anastasia Nielsen in het zadel van Castro W (v. Cayado 3). Katharina Offel sloot met de KWN-merrie Elien (v. Carambole) de top vijf af. Haar tijd had goed geweest voor een tweede plaats maar een springfout deed hen zakken in het klassement. Tot slot konden Abdel Saïd (Etincelle d'Ellipse) en Maxime Harmegnies (Otto van de Achterhoek) zich ook nog klasseren in deze rubriek na vier strafpunten in het basisparcours. 


CSI2* - 1m35 rechtstreeks op tijd

In de 1m35-rubriek leverde Maxime Harmegnies, die eerder vandaag al een proef won, het beste Belgische resultaat. Samen met Daredevil (v. Diarado's Boy) eindigde hij op een knappe zesde plaats na een mooie foutloze omloop. Marie Hecart kon de proef winnen met Bulgari de Carva (v. Diamant de Semilly). Haar landgenoten Francois Xavier Boudant (Cascos) en Marie Demonte (Forban de Beliard) vervolledigden de top drie. 


Klik hier voor alle uitslagen.