Voor deze rubriek kon Julien Epaillard rekenen op de Diamant de Semilly-zoon Carbone du Cyan. In de barrage lieten ze niets aan het toeval over en klopten ze uiteindelijk af op 35,61 seconden. Die tijd bleek onverbeterbaar en zo schreven zij deze 1m45-proef op hun naam. Marlon Modolo Zanotelli deed wel nog een verdienstelijke poging. Met de SBS-merrie Heureuse Nouvelle WH (v. Cardento) nam hij de tweede plaats voor zijn rekening in 36,10 seconden. 

Andres Vereecke zorgde voor de beste Belgische prestatie. Samen met de BWP-merrie In The Mood (v. Winningmood) was hij slechts ietsje trager dan de nummer twee maar wel ruimschoots snel genoeg voor een mooie derde plaats. Op woensdag was er voor dit duo ook al een zesde plaats. 

Vereecke kon Henrik Von Eckermann voorblijven, die vierde werd met Calizi (v. Cellestial). De top vijf werd vervolledigd door Frankrijk dankzij Titouan Schumacher en Carera des Brimbelles (v. Kannan). 

Tot slot konden Jens Vandenberk (Diamant van'T Coseveld Z) en Hannes Symons (Cayadix Hero Z) zich ook nog klasseren in deze rubriek. 


Klik hier voor de volledige uitslag.