“Ik ben vrij tevreden over de rit, de tweeërs gingen heel goed net zoals de passage en de piaffe”, reageert Flore de Winne na afloop enthousiast. De proef werd beloond met een score van 72.370%, alle juryleden plaatste De Winne op kop.


“Dat schept wel echt een band”

“Hij is nu vijf jaar bij mij. We zijn begonnen in de vijfjarige proeven, vervolgens de zesjarigen, zevenjarigen, de Lichte Tour en als achtjarige heb ik hem al in de Grand Prix gestart. Het is voor mij mijn eerste Grand Prix-paard en dat schept wel echt een band”, is Flore lovend over haar hengst. “Wij vertrouwen elkaar en we kennen elkaar. Zijn ‘go’ is zijn grootste voordeel van het hengst zijn.”


“Blij dat we hier zijn”

“Ik heb heel veel geluk met het weer, ik heb in het zonnetje kunnen rijden. De accommodatie is hier prachtig, de stallen zijn prachtig, dat vind ik heel belangrijk. De pistes zijn mooi en het is een supermooie omgeving. Wij zijn blij dat we hier zijn.” Voor De Winne is het BK een voorbereiding op het zomerseizoen met hopelijk de Spelen als bekroning van hun werk. “Morgen wil ik in de Special net iets meer durven doen, iets meer risico nemen dan anders en kijken hoe dat uitpakt.”


Top drie Grand Prix

Op de tweede plaats eindigde de Belgisch kampioen van vorig jaar, Larissa Pauluis met First-Step Valentin, zij scoorden 71.370%, gevolgd door Charlotte Defalque met Botticelli. Hun proef werd beloond met 70.304%.


Children

Met een score van 78.286% wonnen Charlott Blevi en Junior Hit met overmacht het eerste onderdeel van het Belgisch kampioenschap Children. Met net iets minder dan drie procent verschil volgde Evelyne Dieltjes op de tweede plaats. Zij stuurde haar Lord Lucardi VD V naar een score van 75.518%, eveneens een topscore. Derde werd Matthis de Baere met zijn Elle d’Edouard Joly (69.768%). In totaal namen er acht combinaties deel.


Pony’s

Maar liefst 23 ponycombinaties doen een gooi naar de titel Belgisch kampioen. Het eerste onderdeel werd gewonnen door Helena Theeuwes en haar Matteo 5. Zij scoorden 71.028%. Op de tweede plaats eindigde Féline Verreet – de Booij en PAV Nikkei. Hun optreden werd beloond met 70.229%. Derde werd Alexine Herweyers, zij reed haar LeSch La Perla naar een score van 68.914%.