Net als vorig jaar had De Coninck Talente Van Prinseveld (v. Konquistador van Orchid's) gezadeld om mee te dingen voor de overwinning op het BK voor pony's. Vorig jaar won het duo de troosting en ook dit jaar slaagden ze erin alle concurrentie achter zich te laten in diezelfde rubriek. De nog maar achtjarige Talente laat duidelijk haar talent merken onder de jonge amazone en bleef foutloos in het 1.10m hoge parcours met 27,82 op de klok. 

Pieterjan Sarens volgde gezwind op twee met een tijd van 31,46 seconden voor Orchis van de Groenheuvel (v. Kanshebber). Lore Sips zat hen op de hielen en stuurde Romy B2 in 31,51 seconden over de finish en werd zo derde. Ook Marie-lynn Heuring bleef dubbel foutloos in het zadel van Vaiana mlh (v. Quint van de Groenheuvel), haar zagen we terug op vier. Op vijf volgde Emiel Duchene met Orchid's Relando (v. Kenneth NPA).

Volledige uitslag

Pytha Noël zegeviert in 1m ponyrubriek 

Een proef eerder was het Pytha Noël die zich helemaal bovenaan de uitslag zette. Met Now Or Never was Noël een seconde sneller dan Nora Van Haelst, die met Road Runner van de Bucxtale (v. Machno Carwyn) tweede werd. Marie-Lynn Heuring was hier goed voor het brons met Hassing's Spirit (v. FS Champion de Luxe). Op vier zagen we Fien Jans terug op Karday van Orchid's, gevolgd door Inneke van het Voorbos (v. Top Natrio). 

Noël was ook de beste in de 90cm, hier in het zadel van King of Pop. Marie-Sophie De Bruyne volgde op twee met Belle Miss voor Louise Brusselle en Atchoum's Dream (v. Sioux du Godion). Over 80cm voerde Lisette Debucqouy de lijst aan met Natano. Stien Bultinck stuurde Fiji naar twee, Rachelle Ceuterinck nam met Larentina de derde plaats voor zich. 

Volledige uitslag