Deze 1.35m proef werd rechtstreeks tegen de klok gereden. Vandenberk had Its Me G (v. Eldorado van de Zeshoek) van stal gehaald om deze rubriek aan te vatten. De tienjarige ruin hield alle balken in de lepels en kwam op vier te staan. Een seconde verschil hield Fabienne Daigneux-Lange achter hen op vijf met BB D'Fee Sauveniere Z (v. Balou du Rouet). Gregory Wathelet bleef eveneens foutloos met I'm Special (v. I'm Special de Muze) maar was wat trager en werd 21ste.

Het volledige podium kleurde Nederlands, met vader Leon Thijssen opnieuw helemaal bovenaan in het zadel van Faithless MVDL (v. Ukato). Met veertig honderdsten meer op de klok werd Peter Bulthuis tweede met Con Coco PS (v. Conthargos). Nog eens twintig honderdsten later kwam Marwin van de Nieuwenhuijzen over de streep met Infinity (v. Eldorado van de Zeshoek) en besloot het podium. 

Volledige uitslag

Vandenberk liet zich eerder ook al opvallen bij de jonge paarden en sprong met de zesjarige merrie D-Day vd Holstenhoeve Z (v. Dominator 2000 Z) foutloos naar de veertiende plaats. Alexander Housen zorgde ook voor een nulronde en stond met King Of Panama Hero Z, een hengst van Kassander van 't Roosakker, op achttien.