De viersterren Wereldbeker rubriek over 1.50m daagde de ruiters in een basisparcours uit om foutloos de barrage te kunnen halen. Slechts elf van de ruim veertig combinaties slaagden in deze opdracht. Celine Schoonbroodt-de Azevedo was één van hen. In het zadel van Clinto T Z (v. Clintissimo Z) reed ze foutloos het verkorte parcours rond in een tijd van 39,68. Daarmee stond ze lang op de derde plaats geparkeerd maar daar staken de laatste twee combinaties nog een stokje voor waardoor ze genoegen moest nemen met een knappe vijfde plaats. 

Duarte Seabra, winnaar van gisteren, sprong uitstekend met Hhs Washington (v. Tinaranas Inspector) maar was niet de snelste. Die eer kwam Emanuele Gaudiano toe. De Italiaan had zijn trouwe kompaan Chalou (v. Chacco-Blue) meegenomen en boekte de overwinning. De Oostenrijker Gerfried Puck werd derde met Equitron Melody vd Smidshoeve (v. Epleaser van T Heike). 

Volledige uitslag

Er is geen houden aan Schoonbroodt want ook in de aansluitende proef over 1.40m wist de amazone zich in de top tien te zetten. Deesse des Embruns (v. Mylord Carthago), waar ze gisteren ook al mee schitterde in Al Shira'aa, zorgde hier weer voor een uitstekend resultaat met een achtste plaats. 

De overwinning kwam in handen van Jessica Burke die met Inpulss (v. Dallas VDL) de snelste tweede fase kon neerzetten. Rodrigo Giesteira Almeida werd tweede door met Pegasus Cekanane (v. Kannan) twee honderdsten voor te blijven op Mariana Frauches Chaves. De Braziliaanse zat in het zadel van de BWP'er Obi van Klapscheut (v. Cooper van de Heffinck) en werd derde. 

Volledige uitslag