De Belgen laten hun passage in Oliva niet onopgemerkt voorbij gaan met het ene goede resultaat na het ander. Ook Freddy Demuynck droeg zijn steentje bij in deze vertoning en mocht het goud mee naar huis nemen in de Bronze 1.35m. Armageddon vh Leeuwerikenhof (v. Amour He van t Leeuwerikenhof) haalde alles uit de kast en bewees met bijna twee-en-een-halve seconde sneller te zijn dan de concurrentie. Voor Patricia Guery was er een knappe zesde plaats na een foutloze ronde op Kartouche (v. For Pleasure). 

In de top drie werd thuisruiter Uxue Arreza Rodriguez verwezen naar twee met Ceylan (v. Majestic) en mocht Nina Mallevaey de derde plaats bezetten met Atlanta des Sequoias Z (v. Aktion Pur Z). 

Volledige uitslag Bronze 1.35m

Sterke dag voor Karline de Brabander

Met de hindernissen op een hoogte van 1.10m leverde Karline de Brabander-Vereecke twee foutloze rondes af. Met Andy Pur Vdm Z (v. Action Pur) werd de amazone negende, Roxana van HD (v. Taran de La Pomme) was goed voor een veertiende plaats. 

Volledige uitslag Bronze 1.10m

De laatste Bronze rubriek van de dag werd verreden over 1.20m hoogte, en ook hier viel Karline de Brabander in de prijzen. Op de rug van zowel Istina Esqui (I'm Special de Muze) als Lector Vd Bisschop (Bamako de Muze) liet de amazone al het hout onaangeroerd, wat haar een klassering als vijfde en zevende opleverde. Verder sprong ook Elien Vaes nog naar een top tien klassering door met de Corland zoon, Keep Clapping, de achtste plaats te bezetten.

Volledige uitslag Bronze 1.20m