Kyle King sprong met Magic Mike (v. Zapatero VDL) naar de overwinning in 39,30 seconden in de jump-off. Hiermee was het duo de Belgische springpaarden net te snel af. De Canadees Sam Walker reed met Hermelien vd Hooghoeve (v. Tangelo Van De Zuuthoeve) naar de tweede plaats op het podium. Het duo reed over de finish in 39,72 seconden. De merrie werd gefokt door Jan en Herman Van Dyck.


Sam Walker en Hermelien vd Hooghoeve

Andres Vereecke zijn voormalige BWP ruin Igor Van De Wittemoere (v. Cooper van de Heffinck) sprong met zijn ruiter Nayel Nassar naar een derde plaats in 40,90 seconden. De ruin is een fokproduct van Eric Van Nieuwenhuyse. 

Nayel Nassar en Igor Van De Wittemoere

Met één strafpunt voor de tijd reed de BWP ruin Imerald van 't Voorhof (v. Emerald) naar een tiende plaats met Paul O'Shea. 

In de CSI5* 1.40m proef wist BWP'er Halifax van de Conynenberg (v. Codex) met Kelli Cruciotti Vanderveen naar de overwinning te rijden. De ruin is een fokproduct van Annick Landuyt. Mavis Spencer en Con Calle (v. Contendro II) namen de tweede plaats voor hun rekening. Vanessa Mannix en Catinka 25 (v. Catoki) vervolledigden het podium. 


Kelli Cruciotti Vanderveen en Halifax van de Conyenberg

Klik hier voor de resultaten. 

Foto's: persbericht Desert International Horse Park