Team Frankrijk bestond uit Romane Blanc en Callas D'Hecy (v. Huppydam Des Horts) die een mooie nulronde noteerde na de eerste omloop. Louna Bensaad kon rekenen op Vickie Du Bochard (v. Quantum om in de eerste omloop ook de teller op nul te laten staan. In de tweede ronde zorgde zij voor vier strafpunten. Lucas Delachaussee en Atacha Des Coteaux (v. Controe) bleven als enige Franse combinaties dubbel foutloos. Timothee Goffinet en Volubie Du Givre (v. Winningmood) zorgden voor het schrapresultaat én een nulronde tijdens de tweede omloop. Met een totale tijd van 112,99 seconden verzekerde Frankrijk uiteindelijk de zege in deze Nations Cup. 

Op twee zien we team België schitteren in deze Childrens Nations Cup. Pieter Jan Anthonissen zette met Zerlin M (v. Berlin) twee zeer sterke foutloze rondes neer gevolgd door Estelle Van Tricht en Ferra Van Den Bisschop (v. Vigo D'Arsouilles) die ook het hout onaangeroerd lieten. Estelle Gerard en Jedam (v. Nonstop) noteerden acht strafpunten achter hun naam na de eerste ronde maar die werden uiteindelijk geschrapt nadat het duo een propere nulronde reed in de tweede omloop. Louis Lambrecht zag één springfout in de eerste omloop met Aiace L'Eroe (v. Toulon) en dat resulteerde in een totaal van vier strafpunten voor België en een gezamenlijke tijd van 116,44 seconden.  

Duitsland volgde met een totaal van twaalf strafpunten op drie. Carlotta Merschformann en Conny (v. Contendro i) waren de enige combinatie in het team die tweemaal foutloos bleven. Frieda Raupach en Stakkata RM (v. Stakkato Gold) zorgden voor de schrapresultaten. Lennard Tillmann en Oreal Des Etains Z (v. Orlando) zagen in zowel de eerste als tweede omloop een balk neer gaan. Tony Stormanns en Dia Nova (v. Diamant de Revel) hadden een springfout in de eerste omloop maar bleven wel mooi foutloos in de tweede omloop. 

Klik hier voor de resultaten. 

Foto: © PSV Jean Morel