Team België moet de teleurstelling nog verwerken. Ondertussen is het feestvreugde voor het Spaanse springteam. Spanje won de EEF Nations Cup halve finale met een totaal van 0 punten. Oa. Mariano Martinez Bastida en Jean-Christophe de Grande's voormalige troef, Belano vd Wijnhoeve Z (Berlin) sprongen een dubbele nulronde. Voor het winnende team hield ook Ivan Serrano Saez met Rain Man (Chacco-Blue) tweemaal het hout in de lepels.

Verder kwamen Sergio Alvarez Moya met Puma HS (Untouchable) en Imma Roquet Autonell met Icenta del Maset (Indret del Masset) aan de start. 

Op het podium volgde Groot-Brittanië met vier punten achter de naam. Het Ierse springteam strandde op brons.

België had een mindere start in deze landenprijs. Geen van de combinaties slaagde erin foutloos te blijven in de eerste omloop. Yves Vanderhasselt en Merald van 't Zorgvliet (Emerald) beperkten de schade op twee tijdsfouten. Voor Frédéric Vernaet en zijn 10-jarige hengst, Orak d'Hamwyck (Tobago Z) wa er één springfout. Dit duo wist de tweede ronde foutloos af te werken.

Verder kwamen Thibeau Spits met de 14-jarige King van Essene (Calido I) en Pieter Clemens met Navajo van de Padenborre (Etoile van 't Oudbos) aan de start.

uitslag