Wat het parcours betreft waren er niet al teveel valkuilen en bleef de schade in de meeste gevallen beperkt. De toegestane tijd daarentegen bleek voor velen net iets te kort. 

Duitsland bleek na deze ronde het sterkste land met slechts twee strafpunten voor het overschrijden van de tijd. Daniel Deusser wist als enige foutloos te blijven met Killer Queen VDM. Andre Thieme en DSP Cakaria moesten net zoals Christian Ahlmann en Clitrexo Z één tijdsfout noteren. David Will en C Vier 2 zette het schrapresultaat van 9 strafpunten neer. 

Op twee staat Spanje dat mede dankzij een enthousiast thuispubliek naar de finale mag. Hun drie strafpunten werden verzameld door Ismael Garcia Roque met La Costa (1), Eduardo Aznar Alvarez met Legend (1) en Sergio Alvarez Moya met Alamo (1). Manuel Fernandez Saro en Jarlin De Torres finishten met 5 strafpunten wat later geschrapt werd. 

De derde plaats was voor een sterk team Nederland. Sanne Thijssen maakte haar droomdebuut met Con Quidam en bleef foutloos. Ook Maikel van der Vleuten en Beauville Z lieten alle balken in de lepels liggen. Zowel Willem Greve en Carambole als Harrie Smolders en Monaco maakten één springfout waarvan eentje werd geschrapt.

Verder halen ook Brazilië, Zweden, Ierland, de VS en België de finale. 

België leek de finale mis te lopen nadat twee combinaties, Jerome Guery en Quel Homme de Hus e, Gregory Wathelet met Nevados S, acht strafpunten noteerden. Nicola Phlippaerts en Katanga vh Dingeshof wisten als enige foutloos te blijven. Niels Bruynseels en Delux van T&L maakten één springfout.

Martin Fuchs mocht als allerlaatste aantreden en moest opgeven, waardoor België nipt de finale haalt.