In het zadel van de hengst Ozark Vd Bisschop (v. Emerald Van 'T Ruytershof) sprong Bart Clarys naar de overwinning met een een zeer scherpe tijd van 57,69 seconden. Miquel Canals Ripoll sprong met Quintinus II (v. Quidam's Rubin) voor thuispubliek naar een tweede plaats in 58,19 seconden. Pieter de Brabandere zette het Belgische feestje verder en sprong met Clintana Z (v. Clinton) in 58,57 seconden naar het brons. 

Anastasia Nielsen (Giro de La Luna) en Carlos Borho Giron (Espirit de l'Esprit Z) waren goed voor een vierde en vijfde plaats. 

Tenslotte kon Andres Vereecke (Coconut Van Paemel Z) nog voor een Belgische klassering zorgen. 

In de Gold 1.40m proef werd onze Belgische driekleur ook sterk verdedigd. Voor de tweede dag op rij springt Vincent Lambrecht in deze rubriek naar een tweede plaats. In het zadel van Vanda Mclaren (v. Tiny Boy) snelde hij over de finish in 66,26 seconden naar het zilver.
Gilles Detry (Catwalk Vas Y Picobello Z) eindigde vijfde. Vervolgens zorgden Ludo Philippaerts (Obama de La Liniere) en Mathieu Guery (Nistria d'O) voor nog twee andere Belgische klasseringen. 

Vervolgens sprong in de Bronze 1.30m proef Jules Denutte sterk in de kijker. In het zadel van Halinka (v. Cabrio van de Heffinck) mocht hij het brons in ontvangst nemen met een scherpe tijd van 59,54 seconden.
Tot slot waren er hier nog andere Belgische klasseringen voor Nicolas Bruylants (Gipsy-Chin de Saulieu) en Morgane Dierendonck (Cavana Vd Viking Z). 

Klik hier voor de resultaten. 

Foto: © MET Oliva