Op de rug van Cuberlina II Z, een 9-jarige dochter van Contact vd Heffinck uit de fokkerij van Eric en Alain Paridaens, sprong Wellens een foutloze ronde in deze proef tegen de klok. Geen makkelijk opgave zo bleek, want slechts 12 van de 51 startes bleven foutloos. Hun tijd van 61,26s leverde hen de tweede plaats op. De winnende tijd werd afgeklokt op 59,40s door Julien Anquetin en Farah Tame (Quadria Tame). Ook het brons was voor een Franse combinatie en was voor Titouan Schumacher en Illusion (Balou du Rouet) met een tijd van 63,10s. 

“Het was voor ons de eerste 1.50m proef die ze sprong, ze is net 9 jaar", vertelde Wellens ons na afloop. "Om dus top drie te rijden lag nu niet meteen binnen de verwachtingen (lacht). Ik ben heel tevreden met het resultaat. Cuberlina heeft heel goed gelopen deze week, voor haar zit het erop hier in Opglabbeek. Ze is jong, dus ik wou haar vooral wat ervaring meegeven.”


Jeroen Appelen hield mee de Belgische eer hoog en sprong in het zadel van Vivoulette HD (Vivant) naar de zesde plaats. Op zeven volgde Annelies Vorsselmans met Wilandro 3 (Unistar). Wim Vinckx en de door Isabel De Rijcker gefokte 9-jarige Hadewyn van't Ravennest (Comme il Faut) besloten op elf. Kirsten Rombouts viel nog nipt in de prijzen met Nelson RS (Thunder Vd Zuuthoeve).

Resultaten