De Gold 1.45m Grote Prijs-kwalificatie deelde als eerste de prijzen uit. Jérôme Guery rekende op Alibi de La Roque (Mylord Carthago) voor deze proef op tijd. Met de 14-jarige ruin rondde hij vlekkeloos af en werd tweede. Met anderhalve seconde voorsprong was de winst voor de Fransman Julien Epaillard met Hoover (Clinton), een 12-jarige KWPN ruin. Marlon Modolo Zanotelli greep het brons op Zy-Zento (Zento). 

De BWP hengst Oliver van't Heike (Epleaser van 't Heike) loodste Riccardo Pisani naar de vierde plaats. Op zes zagen we de door de familie Bruggeman gefokte Presence Blueue Vdm, een 9-jarige BWP merrie van Vigo d'Arsouilles met Lorenzo de Luca. Virginie Thonon liet zich ook weer opmerken en sprong naar zeven in het zadel van Pecorino de La Liniere (Bamako de Muze).

Wat later schreef Jérôme Guery de Gold Tour 1.40m rubriek op naam in het zadel van Jyrado vh Bovenhoekshof. Met deze sBs hengst van By Ceira d'Ick hield hij twee andere Belgische fokproducten achter zich. De BWP ruin Pomerol van 't Roosakker (Echo van t Spieveld) van fokker Marc Kluskens volgde met Guillaume Foutrier op twee. De door Alex Van Pollaert gefokte BWP ruin Ilex VP (Diamant de Semilly) werd dan weer derde onder Nicolas Delmotte.

Resultaten

Dat de appel niet verder onder de boom vandaan valt heeft Mathieu Guery al uitvoerig bewezen. De jonge ruiter snelde met Tender Dream Hero Z, een Zangersheide ruin die hij overnam van zijn vader, naar de tweede plaats in de Silver 1.40m GP-kwalificatie. Ook hij moest een Nederlands gefokt paard voor zich dulden. Met de Noorse Oda Charlotte Lyngvaer werd de KWPN merrie Goanita (Zandor) de winnaar. Ludo Philippaerts sprong zich in de kijker met de 8-jarige Zangersheide hengst Nobel van de Vrombautshoeve Z (Nabab de Reve). 

Resultaten


F. ©: 1clicphoto