Komende zondag staat het nationaal LRV ruitertornooi op het programma. Wim Nyssen, de uittredende dressuurkampioen en zijn vader Herman Nyssen, commandant van het winnende 8-tal vorig jaar, blikken vooruit naar het kampioenschap. Wim Nyssen: “ Ik ben benieuwd naar het niveau van ZZ-klasse in andere provincies.” 

Wim Nyssen van LRV Bredene won vorig jaar het individueel kampioenschap in de dressuurklasse Zwaar 2. Ondertussen is de klasse ‘ZZ’ de hoogste dressuurklasse binnen LRV geworden. “Mijn ZZ-paard  Aramis O,  heeft een paar maanden zomervakantie gekregen na een lichte blessure. Ik ben dus niet gestart in de ZZ-klasse en heb weinig zicht op het niveau van de combinaties buiten LRV West-Vlaanderen.  Ik ben daar echt benieuwd naar. Ik heb dit jaar drie nieuwe jonge paarden gestart, waaronder één in de klasse ‘Zwaar 2’ en die zijn alle drie geselecteerd. Het wordt dus een drukke dag in Tielen. Ik maak immers ook deel uit van het achttal ‘Zwaar A’.” Aldus Wim Nyssen die in Tielen ook nog het achttal Zwaar B zal commanderen.   

GROEPSDRESSUUR: LRV BREDENE KLAAR VOOR TITELSTRIJD 

Herman Nyssen: “We zitten heel dicht bij beste vorm.” 
Herman Nyssen won vorig jaar in het eigen West-Vlaanderen de nationale titel in de groepsdressuur met zijn achttal ‘Zwaar A’. Ook dit jaar lijkt de commandant van LRV Bredene klaar voor de titelstrijd. Al is dat nu wel in het hol van de Antwerpse leeuwen, die traditioneel sterk zijn in het onderdeel groepsdressuur. “We hebben een goed seizoen gedraaid en tijdens onze demonstratie op het Provinciaal Kampioenschap te Wingene, heb ik gemerkt dat we heel dicht bij onze beste vorm zitten. In tegenstelling tot vorig jaar hebben we dit jaar wel in een min of meer vaste bezetting kunnen werken en dat scheelt. Toen werd pas op het Provinciaal Kampioenschap duidelijk wie onze achtste man zou worden. We zitten dus met een groep die heel goed op elkaar ingespeeld is en dan is het niet verwonderlijk dat uniformiteit en afstanden onze grootste troeven worden.”  weet de ambitieuze commandant van LRV Bredene, die deze week nog enkele oefenmomenten inlast waarop de details worden bijgeschaafd.