Normaal gezien zou hier nu een lijst komen van de vijf beste concours van het afgelopen jaar maar vandaag besloten we het over een andere boeg te gooien. Onze redactie is immers van mening dat iedereen die het dit jaar aandurfde om een concours te organiseren, het verdient om in de bloemetjes gezet te worden. Het waren erg onzekere tijden voor iedereen. En of je nu een CSI5* concours organiseerde zoals dat in Saint-Tropez, of een regionaal concours voor pony's, de organisatoren van deze wedstrijden zijn stuk voor stuk helden te noemen. Dankzij deze organisatoren, kon onze sport opnieuw plaatsvinden. Deze organisatoren zorgden ervoor dat we opnieuw de wedstrijdring konden betreden, al was het maar voor even.

Verschillende nationale kampioenschappen hebben, ook al was het achter gesloten deuren, wel kunnen plaatsvinden. De verschillende cycli voor jonge paarden hebben hun doorgang gehad, waardoor de talenten van morgen toch de kans hebben gekregen om zich tijdens dit verkorte seizoen te ontplooien. In het zuiden werden er tours georganiseerd waar ruiters enkele weken achter elkaar konden springen, er werden Nations Cups gesprongen en ook in Nederland en België moest de wedstrijdkalender niet onderdoen voor die in Spanje of Portugal waar langer buiten gesprongen kon worden. 

De regels rondom wedstrijden waren niet altijd even duidelijk en veranderden vaak van dag tot dag. Alle organisatoren hebben het creativiteit en organisatietalent gebruikt om handig op deze veranderende situaties in te spelen. Ze hebben zich niet laten ontmoedigen en zijn altijd blijven knokken. Daarom is volgens ons elk concours dat dit jaar georganiseerd werd, het beste concours van 2020. 

Daarom wil het team van Equnews ALLE organisatoren dit jaar feliciteren voor hun inzet en lef. Dankzij jullie kunnen ook wij blijven werken en blijven schrijven. Blijf verder doen zoals jullie bezig zijn, want samen slaan we er ons wel door.