Op de rug van de 9-jarige Krizia van Sappenleen Z (Kannan) werd de Maertelaere geen enkele fout aangerekend en het duo zegevierde met slechts achttien honderdsten van een seconde verschil. Tim de Loose zat hen op de hielen met de 8-jarige Quintero van de Vossenhoek, eveneens een nakomeling van Kannan. De Elvis ter Putte zoon Quartz van't Ruytershof werd onder Elise van Den Branden, dochter van fokker Bert van Den Branden, derde. 

Bart Clarys zijn foutloze rit op de 7-jarige Coquette de Flobecq Z (Connor) leverde de vierde plaats op. De laatste om de balken in de lepels te laten liggen was Louise Steyaert met O'Bekkie DB (Inshallah de Muze). 

Op 1m15 hoogte won Janne Vercammen met afstand in het zadel van de 7-jarige Andora Z (Asca Z). Maar liefst drie seconden verschil hield Lauris Vandenbon met de eveneens 7-jarige Libelle Ssb (Caspar) op twee. Marie van Cauwenberghe vulde de top drie aan met de Atomic Z zoon Avalance D'or Z. 

Lise Desomviele en Dounia Lambrecht winnen op zondag

De 1m20 hoofdrubriek van zondag kwam op naam van Lise Desomviele en de Gemini II dochter Nice de Muze. Lotte Dujardin bracht Cadet van het Auremaxhof Z (Cicero Z) naar de tweede plek. Op drie stond Paul de Stoop met de I'm Special de Muze nakomeling Mon Ami. 

Dounia Lambrecht was in het zadel van Cleo de beste ponyruiter op 1m hoogte. Jitske van Den Eynde en de 8-jarige Joly's Neymar (Riddersholm Salem) werden als enige andere foutloze combinatie tweede. Josephine de Brabander besloot met Medina van de Bochten (Vedet van de Vondelhoeve) op drie. 

Alle resultaten