In het 1m30 hoge parcours van de Pro Tour werkte Desimpel als een van de vier combinaties de barrage foutloos af. In het zadel van de 9-jarige Carte D'or Z (Chellsini Z) stopte de Q&O Insurance ruiter de klok op 36,63s en hield daarbij een sterke Tom Verduyn achter zich. Verduyn had twee 8-jarige troeven achter de hand in deze rubriek. Op de Fantomas de Muze zoon Qonquest de Rigo finishte hij in 39,78s en werd zo tweede. Ook voor Qataro van het Texelhof (Corydon van T&L) bleven de balken in de lepels liggen. Een tijd van 40,51s leverde de derde plaats op. 

Naamgenoot Tom Camerlijnck stuurde de Toulon nakomeling Gaudi de Hus naar de vierde plek met 42,33s op de klok. Slechts een tijdsfout voor Thibault Vermeulen en Quibus vd Bisschop (Vigo d'Arsouilles) betekende de vijfde plaats. 

Joyce Jonckheere zegevierde op 1m20 hoogte met Giglo van het Laageind Z (Grison van den Bisschop). Philippe Vandoorne volgde met twee seconden verschil op twee met de 8-jarige Queen vd Thijshoeve (Kafka vd Heffinck) van fokker Hubert De Weweire. Marie Hiele besloot met Thun's Cruise van Sappenleen Z (Thunder vd Zuuthoeve) op drie. 

Emile Beke en Yente Pauwels schitteren in Fun Tour

Op zondag kwam Yente Pauwels als winnaar uit de bus in de 1m10 hoofdrubriek met de BWP hengst Javaro (Calvaro). De enige andere dubbel foutloze combinatie was Miel Delhaye op de 6-jarige Hot Bite by Isabel I. Eloïse van Bellinghen werkte de top drie af met de Edjaz van 't Merelsnest dochter Etoile Z. 

Bij de pony's kon enkel Emile Beke het hout onaangeroerd laten met Ella Van't Wezehof. Estelle Pieters stuurde Eikenhorst's Manfred (Luckington Sportaide) naar twee. Marie-Lise Vanhaverbeke zagen we terug op drie met de 6-jarige Miouzzz du Beau Rivage (Eoghan de Seguret). 

Alle resultaten