Jens vertelt: “Mijn grootvader handelde in paarden en ik ben buur van Raymond. Zelf heb ik ook paarden en fok ik er wat. Sinds mijn veertiende doen we alles samen, en dat gaat al terug tot de geboorte van Remco.”

Het partnerschap tussen de twee is hecht en draait om hun gezamenlijke passie voor het fokken van talentvolle paarden. “Raymond is 77 jaar, maar hij is nog steeds volop betrokken. Hij laadt de paarden op, gaat met hen op wedstrijd en zorgt voor de weidegang. Als we de paarden van hem zouden weghalen, zou hij zelf niet lang meer leven,” beschrijft Jens de gepensioneerde fokker.

“Zijn vrouw zegt altijd dat hij nog eens doodgaat terwijl hij met de paarden bezig is, waarop hij altijd antwoordt dat hij dan een mooie dood zal hebben. Dat typeert hem heel goed. Raymond blijft betrokken bij alles; dat kunnen we hem niet afnemen!”

Remco van het Uilenbos

“Remco is hier bij ons op stal geboren,” vertelt Jens verder. “Zijn moeder, Ella van de Marcke, een Triomphe de Muze x Sir Lui-merrie, was er al voordat ik in beeld kwam. Raymond aarzelde om haar te kopen omdat ze er wat onverzorgd bijstond, maar hij zag potentieel in haar.” Onder het zadel van Kris Van Steen werd Ella klaargemaakt voor verkoop, maar uiteindelijk werd besloten om haar te houden. “De keuze voor de hengst kwam via Erik de Winter, die Nixon van’t Meulenhof aanbeval als een goede combinatie met Ella.”

MEER LEZEN? Ontdek het in de laatste editie van De Paarden Gazet