"Dit maakt me wel wat emotioneel" vertelt Bettendorf na afloop. "Mijn merrie is echt enorm genereus. Het is een super merrie. Ze doet het gewoon voor mij en maakt mijn job enorm eenvoudig."

"Rome is echt goed voor mij geweest," lacht de springruiter. "Ik voelde de druk niet om te kunnen winnen. Ik wilde deze week goede ervaring opdoen. Ik denk dat de pasta gewoon enorm fantastisch was en me zo motiveerde om nog beter te doen..."

Bettendorf en de negenjarige dochter van Armitages Boy wonnen met ruim één seconde voorsprong op Simon Delestre en de 11-jarige KWPN'er, I Amelusina R 51 (Dexter R). 

Samen met Messi van 't Ruytershof (Plot Blue) sprong de Duitse amazone, Janne Friederike Meyer-Zimmerman naar de uiteindelijk derde plaats. "Ik had wel een tactiek voordat ik in de piste ging. Er was nog niemand nul. Ik wilde gewoon nul blijven en Messi ... die was gewoon fantastisch. Hij was vol kracht en focus!"

Zimmerman vervolledigde het Grand Prix-podium voor  Christian Kukuk en de 10-jarige KWPN-merrie, Just Be Gentle (Tyson).

Nederlander, Maikel van der Vleuten won op zaterdag met Madrid in Motion de Global Champions League. Samen met de 14-jarige Bustique-zoon, Beauville Z N.O.P. vervolledigde de Nederlander de top vijf van de Grote Prijs!

uitslag

later meer...