De Argentijn nam vorig jaar in de Rolex Grote Prijs van Brussel nog de tweede plaats mee naar huis. "De droom om bovenaan het podium te eindigen blijft natuurlijk, maar met de jaren word je realistischer. Je weet dat het niet altijd zal lukken, maar soms komen dromen toch nog uit. Ik kijk op naar de ruiters naast me (Guerdat en Fredricson); zij behoren tot de besten ter wereld en zelfs ik kan nog veel van hen leren. Het is een eer om het podium met hen te delen."

"Mijn excuses voor het gras, Stephan – stuur de rekening maar op", grapte de Argentijn nadat hij zijn ereronde in zijn gloednieuwe Audi SQ6 wel heel sportief reed. "We moeten echt respect hebben voor het immense werk dat in zulke shows gestoken wordt. De sfeer gedurende het hele weekend bracht alles samen. Bedankt aan iedereen die zo hard heeft gewerkt om dit mogelijk te maken."

Voormalig Belgisch kampioen, Koen Vereecke zorgde voor Belgische hoop in deze Grote Prijs. De Oost-Vlaming kwam als voorlaatste aan de start met de BWP-hengst, Kasanova de la Pomme (Bamako de Muze). Het paar bleek sneller dan het winnende duo, maar tikte op hindernis twee wel één balk uit de lepels, alsnog goed voor de vijfde plek!

De Argentijnse winnaar werd op het podium opgevolgd door Steve Guerdat en de 11-jarige SF-merrie, Dynamix de Belheme (Snaike de Blondel). "Ik ben altijd graag competitief op deze show, daarom neem ik mijn beste paarden mee. Deze keer heb ik Dynamix meegenomen, omdat ik hier echt wil strijden met mijn sterkste team. Het was onze eerste wedstrijd na de Olympische Spelen samen, dus dit resultaat is fantastisch."

"Na deze competitie volgt er een langere pauze voor Dynamix. We zullen nog deelnemen aan één of twee Wereldbekerwedstrijden, zoals Lyon en Stuttgart, gevolgd door Genève. Daarna krijgt ze twee tot drie maanden rust."

"De Rolex Series is geweldig voor onze sport. Het concept brengt de beste shows samen, wat zorgt voor iets heel speciaals. Het is fantastisch dat er zoveel enthousiasme en betrokkenheid rond is. Sinds Rome is het duidelijk hoe het concept groeit en wat het betekent voor de sport. We hebben echt geluk met zulke initiatieven en gedreven organisatoren. Het is inspirerend en uiteindelijk draait het in deze sport om steeds beter te worden."

Met de 14-jarige SF-hengst, Alcapone des Carmille (Diamant de Semilly) sprong Peder Fredricson naar de derde plaats. De Zweed verzekerde zo een internationaal podium! "We hebben sport van het allerhoogste niveau gezien. Het parcours was goed gebouwd, niet al te hoog, maar wel technisch met veel hindernissen. De tijdslimiet was perfect ingesteld – je hoefde je niet te haasten, maar moest er wel bewust van zijn. Een barrage zoals vandaag is een ideaal scenario." 

"Ik heb mijn paard nog niet zo lang, en we hebben samen nog niet veel barrages gereden. Tijdens het parcours voelde ik aan waar de mogelijkheden lagen, maar misschien, achteraf bekeken, had ik toch een galopsprong moeten overslaan richting de laatste hindernis."

Net buiten de top drie volgde Lorenzo de Luca, die eerder al de CSI3* Grand Prix won. De Luca tekende vorige week nog voor de LGCT Grand Prix-winst in Valkenswaard en sprong ditmaal naar de vierde plaats met Denver de Talma (Vigo Cece). Het duo eindigde voor Koen Vereecke en de 14-jarige BWP-hengst.

In de top tien plaatste ook Emilie Conter zich in de prijzen. Conter sprong - op eigen terrein - met Portobella van de Fruitkorf (Bamako de Muze) naar een tiende plek.

Uitslag