Niels Van Rossem en Tesla van ’t Klavertje – klein maar groots – D110 /DM

Twaalf combinaties bleven foutloos in de hoogste springklasse, D110. In die barrage gaf de parcoursbouwer enkele opties die tijdswinst konden opleveren. Kirsten Franken (LRV Wuustwezel) en Niels Van Rossem (LRV Wambeek) kozen allebei voor de kortste weg. Niels Van Rossem (LRV Wambeek) en Tesla van het Klavertje (v. Ulk d’Eté) bleven foutloos. Kirsten Franken en haar Ulrike de l’Escaut (v. Kadans van de Groenheuvel) die nog net iets sneller bleken, zagen de allerlaatste hindernis sneuvelen.

Het goud en het erelint was voor Niels Van Rossem en zijn Tesla van het Klavertje die al voor de zoveelste maal bewezen dat je niet de grootste moet zijn om bijzonder goed en snel te springen. Kirsten Franken, de nationale kampioene van 2023, neemt afscheid van haar ponytijd met een zilveren medaille. Het brons gaat naar Megan Van Heeswijk (LRV Merksplas) met Just in Time van Duyversputten (v. Lavallino ter Klomp). Deze combinatie heeft een heel sterk en regelmatig eerste seizoen achter de rug in de hoogste springklasse. Luna Laemont (LRV Maarkedal), reed Vita van het Weidsehof (v. Kadans van de Groenheuvel) naar plaats vier, voor Fien De Conninck (LRV Asse) met Versace Prinseveld DSC (v. Konquistador van Orchid’s) op plaats vijf.

In het stijlrijden was het goud voor Aurelie Van De Walle (LRV Eksaarde Doorslaar) met Oksana van ten Torre (v. Calipso van de Vondelheve). Luna Laemont (LRV Maarkedal) kreeg het zilver om de nek na een knappe rit met Vita van het Weidsehof. Het stijlbrons gaat naar Kato De Meyst (LRV Moerzeke) met Vienna (v. Reekamp’s Eclips). Fien De Conninck (LRV Asse) en Versace Prinseveld sprongen naar plaats vier, voor Frédérique van de Vijver (LRV Eksaarde Doorslaar) met Vonk van de Groenheuvel (v.  Daho du Paradis).

Onvergetelijke dag voor Rhune Bleyen en Mathis De Meyst – C100/CM

Drie van de elf combinaties in de reeks C100 sprongen naar de barrage. In die barrage reed Rhune Bleyen (LRV Leopoldsburg) met Filini (v. Emmickhoven’s Diego) naar een toptijd. Ze bleef bovendien als enige van de drie foutloos. Het leverde haar meteen ook de overwinning op, want Joël Decneudt (LRV Torhout), kreeg onderweg een foutje op het conto met zijn knap afgetekende pony mister Top Gun.  Yente Vehent (LRV Moerzeke) en Versaille v/d Vely (v. Ive van de Delthoeve) incasseerden onderweg ook een springfout en dat leverde hen een bronzen medaille op.  Elodie D’Hooghe (LRV Opwijk) sprong naar een vierde plaats met Adriaan van de Claevervallei. Estelle De Wandel (LRV Moerbeke Waas) en Peter, sprongen naar plaats vijf.

In het stijlrijden gaat de gouden medaille en de nationale titel naar Mathis De Meys (LRV Moerzeke) met Raspoetin. Joël Decneudt (LRV Torhout) en Mister Top Gun mochten aanschuiven in de prijsuitreiking voor hun tweede zilveren medaille van de dag. Luna Laemont (LRV Maarkedal) reed Twikki van den Bergenhoek (v. Polsburry Pessoa) naar brons, voor Rhune Bleyen en Estelle De Wandel.

‘Het zit in de familie’ – Lobke Vermeir wint spannende barrage – B80/BL

Lobke Vermeir (LRV Opwijk) uit de Olympische familie Vermeir, sprong een razendsnelle barrage  (16 kandidaten) met haar Wablief de Weikes (v. Goldfinger).  De combinatie was maar liefst drie seconden sneller dan de tot dan toe onklopbare tijd van Leon van den Buys (LRV Sint-Lenaarts) en zijn Kiliana van het Haverveld. Dille Geysen (LRV Wuustwezel) reed Boomer (v. Den Bramel’s Baye) naar nationaal brons. Kato Van De Vyver (LRV Eksaarde Doorslaar) stuurde Niemo “P” naar plaats vier. Jesse Van Steen (LRV Bornem) stuurde de zesjarige Wonder van het Rozendaelhof (v. Twice as Nice) naar de vijfde plaats, voor Sieben Ceuppens (LRV Koningshooikt) met Otje S.S van de Delthoeve (v. Ive van de Delthoeve) en Siem Ghysels (lRV Wambeek) met Twenty One LJ (v. Ive van de Delthoeve), die eveneens een foutloze barrage lieten optekenen.

Voor Mille Goossens (LRV Rijkevorsel) was het haar laatste optreden met Ten Ankers Freemanca (v. Vivienne’s Vision of Freedom).  Mille maakt de overstap naar de pony’s grote maat. Zo gaat dat met twaalfjarigen … De provinciale kampioene van LRV Antwerpen, bevestigde de epische status van deze pony die al zoveel titels en ereplaatsen op haar naam heeft staan. Mille en Freemanca wwonnen het stijlrijden. Finn Op De Beeck (LRV Herenthout) pakte zilver met Spring Surprise (v. Croniarth Texas Storm). Lobke Vermeir en haar Wablief van de Weikes reden met stijl naar plaats die. Celest Minnebo (LRV Wachtebeke) reed Momo (v. Carma’s Edel Boy) naar plaats vier, voor Michèle Verlinden (LRV Zoersel) met Oilily van het Rozendaelhof (v. Goldfinger).

Lobke Vermeir had absolute topvorm mee naar Anzegem genomen. Ze won ook de reeks A60 met Voermanhof Ymalia (v. Friars Jackpot). Warre Michaux (LRV Haasrode Blanden) reed Nika naar zilver, voor Sieben Ceuppens met Salty.  Ook in stijlrijden was de titel voor Lobke Vermeir. Dieuwke Vermeulen (LRV Herenthout) reed Pablo naar zilver, voor Hannelore Creemers (LRV Peer) met Lotje.

Bij de allerkleinste pony’s – de reeks S50 – gaat de titel naar Charlotte Messiaen (LRV Anzegem) met haar Marcel (v. Ilich v. Reyensbroeck). Billie Verstraete (LRV Anzegem) en Basiel maakten het feestje voor de organiserende vereniging helemaal compleet met een zilveren medaille. Brons was er voor Dolores Brondeel (LRV Lotenhulle) met Calvin Klein v.d. Amstelhof (v. Almnas Mahogny). Charlotte Messiaen en haar Marcel pakten ook het stijlgoud. Het zilver was voor Eugenie Lauwers (LRV Oelegem) met Loola (v. Kotonofico v. Stal Brammelo). Het brons in het stijlrijden ging naar Billie Verstraete en haar Basiel.