"First Lady is zich nog steeds aan het ontwikkelen, dus ik ben niet helemaal zeker wat haar specialiteit gaat worden," verduidelijkte McLain. "Ze is dit seizoen een spectaculaire 1.50m en 1.55m winnaar geweest, maar ik denk nog steeds dat ze ook veel grotere grand prix-competities zal winnen. Ik denk dat ze een van die paarden is die pas later in haar carrière haar potentieel heeft bereikt omdat ze zoveel kwaliteit heeft, ze had echt die tijd nodig om te groeien en op haar best te zijn."

Altijd gevreesd op elke startlijst, nam Ward deel met drie verschillende paarden: First Lady, Callas en Quimi del Maset. In eigendom van Robin Parsky, was First Lady degene die naar de top steeg. De 11-jarige Oldenburgse merrie (Don Diarado x Lordanos) zette de snelste tijd neer om de klok te stoppen op 56.32 seconden en troonde de vorige klassementleider Conor Swail (IRL) af, die 26 rondes aan de leiding stond voordat Ward de ring betrad.

"Ze heeft al heel succesvol aan enkele grote wedstrijden deelgenomen en kan nog steeds je dagelijkse winnaar zijn," vervolgde Ward. "Ze is een ongelooflijk onderdeel van ons team. Haar eigenaar Robin Parsky is ook al vele jaren een grote supporter van het Amerikaanse Show Jumping team, dus het is altijd een plezier om een paard voor haar te rijden."

Conor Swail volgde met de 15-jarige SF-ruin, Vital Chance de la Roque (Diamant de Semilly) voor Hunter Holloway en de negenjarige KWPN-merrie, Kalina N (H5 Elvaro).

Net buiten de top drie strandde Luis Fernando Larrazabal met Belle de Muze (Pensee V) voor Roberto Teran Tafur en de negenjarige KWPN-merrie, Iron Maiden (Clarimo).

Uitslag