“Achter de schermen bereiden we ons nu al jaren voor op deze veiling”, begint Judy Ann uit te leggen. Samen met Christian en Jens is het idee om een veiling te ontwikkelen met goed gefokte, top opgeleide springpaarden met next level potentieel tot leven gekomen. Het trio is enthousiast om te delen dat de eerste editie van deze veiling zal plaatsvinden tijdens het FEI WBFSH Jumping Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden 2024. 14 paarden, in de leeftijd van vijf tot negen jaar oud, zijn geselecteerd om onder de hamer te gaan op 19 september in Domein Zangersheide. Naast het reeds indrukwekkende aanbod van veilingen met hoogwaardige veulens en extra getalenteerde driejarige springpaarden, kunnen ruiters nu uitkijken naar nóg een veiling met enkel de besten!

Topspringpaarden

“Alle drie hebben we gespeeld met het idee om een andere dimensie toe te voegen aan het bestaande veilingprogramma. We komen allemaal uit verschillende hoeken, maar met hetzelfde doel: een veiling creëren die een toegevoegde waarde is voor nu en de toekomst”, vervolgt Christian. “Door de jaren heen hebben we allemaal waardevolle ervaring opgedaan en door onze kennis van fokkerij, topsport en handel te combineren, zijn we in staat geweest om een nooit eerder vertoonde collectie topspringpaarden te bemachtigen.”

Topsportgenen

“Sommige van de geselecteerde paarden komen uit onze eigen fokkerij en zijn speciaal voor deze veiling bewaard gebleven. Zo hebben we bijvoorbeeld een kleindochter van Grande Dame Z, en een zoon en kleinzoon van Cha Cha Z. De springpaarden in de collectie stammen niet alleen af van topsporters, maar ontwikkelen ook hun eigen sportcarrière. Zo hebben twee geselecteerde merries met succes deelgenomen aan eerdere edities van het FEI WBFSH Jumping Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden.”

Eén Visie

“Als team vullen we elkaar aan. We weten wat er nodig is om een paard naar de top van de sport te leiden. We hebben allemaal onze eigen voorkeur wat betreft een paard. Al onze meningen samen vormden ons gemeenschappelijke doel: een gevarieerde collectie springpaarden samenstellen met alleen topkwaliteit paarden. Paarden die het potentieel hebben om Grand Prix-winnaars en kampioenschapsaspiranten te worden. We staan allemaal achter elk paard, hun potentieel en waarde voor de sport.”

Talent behouden

“Om hun kwaliteiten te waarborgen en hun talent te koesteren, zijn deze paarden geleidelijk ontwikkeld. De paarden hebben uitgebreide veterinaire controles doorlopen, wat onze overtuiging weerspiegelt dat het bereiken van hoge klasseringen zowel piekgezondheid als topconditie vereist. Om het welzijn van deze toekomstige sterren te behouden en stresserende situaties te voorkomen, hebben we de proefperiode verlengd tot enkele weken, waardoor we elk risico op hun toekomst voorkomen door overbelasting in een korte periode te vermijden”, besluit Jens.

Als u vragen heeft over de paarden of één van de paarden wilt uitproberen, neem dan contact op met een lid van het MBA-team: Judy Ann: +32 477 47 02 60, Christian: +32 470 30 12 91, Jens: +32 470 30 16 23.

Over het MBA-team (Melchior, Baackmann, Ahlmann)

Judy Ann Melchior was actief op het hoogste niveau van de sport en fokt al jaren met haar voormalige Grand Prix merries zoals Cha Cha Z, Grande Dame Z en As Cold As Ice Z. Niemand kent de merries en hengsten waarmee ze gefokt heeft beter dan Judy, wat resulteert in uitzonderlijke paarden zoals de fenomenale AY CARAMBA Z, een kleinzoon van Judy's Cha Cha Z, winnaar van de bronzen medaille op de Wereldruiterspelen in Kentucky!

Jens Baackmann is al jarenlang een internationale ruiter op het hoogste niveau. Hij reist de wereld rond en combineert de sport met zijn eigen handelstal. Jens is een genie als het gaat om het matchen van paarden en ruiters, en in veel gevallen is hij de eerste aanloophaven voor de aankoop van een nieuwe superster. Jens is vaak de architect van nieuwe droomcombinaties in de sport, zoals hij heeft bewezen met vele duo's op het hoogste niveau!

Christian Ahlmann is gedurende een aanzienlijke periode de nummer één ter wereld geweest, heeft drie Olympische medailles gewonnen en heeft in maar liefst 194 internationale klassen de overwinning behaald. Christian heeft topkennis van de sport en heeft het talent om een zelf gefokt paard naar vijfsterrenniveau te brengen, een prestatie die hij in het verleden met succes heeft gedemonstreerd. Hij is vastbesloten om het beste uit zijn expertise te halen door andere ruiters te helpen het best passende paard te vinden. Deze keerpunt in zijn carrière heeft ertoe geleid dat Christian twee van 's werelds beste 7-jarigen, het zelfgefokte ECLAIRE Z en de goedgekeurde hengst CODEX DIAZ Z, op de markt heeft gebracht.

Ontdek onze exclusieve collectie via deze link. Voor algemene informatie kunt u een e-mail sturen naar auction@zangersheide.com of ons bellen op +32 89 73 00 11.

Als u vragen heeft over de paarden of één van de paarden wilt uitproberen, neem dan contact op met een lid van het MBA-team: Judy Ann: +32 477 47 02 60, Christian: +32 470 30 12 91, Jens: +32 470 30 16 23.