"Met het team eindigden we knap in de top in de Global Champions League. Ik reed uiteindelijk voor de Prague Lions, het team van Anna Kellnerova." vertelt Devos. "Het leuke is dat de League vergelijkbaar is met het voetbal. Elk team heeft zes ruiters ter beschikking maar tussen seizoenen en ook midden in het seizoen kunnen transfers plaatsvinden. Dat maakt het ook spannend."

Een jaar vol blessures

"Mijn jaar kenmerkte zich door redelijk wat blessures bij de paarden. Bijvoorbeeld mijn beste paard Jade van de Bisschop heb ik een seizoen moeten missen. Ik heb mijn focus dan ook op de Global Champions Tour gelegd en dat gaf ook bv. Toupie de la Roque de kans om zich te bewijzen. We zijn redelijk snel dit seizoen naar elkaar toe gegroeid en vormen nu een goed duo. Dat is zonder meer het hoogtepunt van mijn seizoen."

"Individueel ben ik enorm blij met de tweede plaats in de Global Champions Tour ranking. Dit bewijst dat ik een heel standvastig seizoen achter de rug heb." gaat Devos verder. "Scoren op het podium in het kampioenschap van de GCT is scoren in één van de meest prestigieuze wedstrijden ter wereld, dat is gewoon enorm bijzonder, en terecht ben ik daar fier op."

Top Ruiters zijn managers geworden

"2022 heeft me ook geleerd dat je als topruiter ook enorm goed moet kunnen managen. Je kan niet en landenwedstrijden, kampioenschappen en GCT rijden, tenzij je een stal hebt met 6 à 7 Grand Prix-paarden. Ik heb dan ook geleerd dat topruiters vandaag meer nog dan ooit moeten kunnen managen. We moeten kunnen plannen.

bron: Equnews / Equibel tv