ONTDEK DE VIDEO TRAINING MET GILLES THOMAS: KLIK HIER


"...Maar omdat ik drie weken terug mijn sleutelbeen brak moest ik die planning wat aanpassen.  Het feit dat Konak hier nu wint is echt wel het bewijs dat hij in vorm is. Dat geeft voldoening van het harde werk voor het hele team."

Sleutelbeen gebroken

Nog maar net uit de operatiezaal wint Thomas de Grote Prijs. "Ik rij met een brace die mijn schouders en sleutelbeen meer stabiliteit geven. Die vangt de schokken wat op waardoor ik niet zoveel last meer heb. Eens je aan het rijden bent in de piste voel je door de adrenaline niks, als ik gedaan heb en van mijn paard stap voel ik het nog wel een beetje. Ik moet het dus nog even voorzichtig aandoen al is dat iets wat ik niet goed kan...

Zware barrage

Er zijn momenteel niet zo veel internationale wedstrijden. Dit zorgt ervoor dat de concurrentie groot is. Je merkt dat aan het aantal grote namen dat hier aan de start kwam. Die willen allemaal winnen. Dus ik denk niet dat ik het zomaar cadeau heb gekregen. En daarom is deze overwinning met dat gegeven, mijn terugkom van mijn blessure en Konak die echt in vorm was een hele mooie overwinning."

"Toen ik de barrage aan het instuderen was had ik wel direct een goed gevoel. Er waren veel terug draai bochten wat veel vermogen van je paard vragen en enkele lange lijnen wat echt in ons voordeel waren omdat Konak een heel grote galop heeft. Ik besefte dus wel dat een podium plaats er zeker in zat."