Wat vond je van Waregem Horse week in het algemeen?

Ik ben heel blij dat ik de kans kreeg om hier aan de start te komen. Voor jonge ruiters zoals ik is het niet altijd gemakkelijk om op grote wedstrijden op vijfsterrenniveau aan de start te kunnen komen. Ik ben dus heel blij dat ik hier wel ben kunnen starten. Ik wist al langer dat ik hier kon starten en daarom heb ik echt naar deze wedstrijd toegewerkt. Mijn paarden waren dan ook echt in form en dat uitte zich ook in de resultaten. Ik denk dat ik maar tijdens één rubriek niet in de top acht ben geëindigd, dus dan kan je wel van een goed weekend spreken.

Had je dan ook verwacht dat je tijdens deze Grand Prix goed zou presteren?

Ergens was het wel onverwacht dat ik doorstootte naar de barrage, maar het feit dat mijn paard zo goed in vorm was, gaf mij wel vertrouwen. Ik voelde een goede prestatie dus ergens wel aankomen maar helemaal zeker ben je natuurlijk nooit.

Wat vond je van het Grand Prix parcours?

Wat mij vooral opviel was dat de rechtes erg goed aan de maat stonden Ook was het een heel lang parcours. We hebben ons zelfs lachend afgevraagd of het een parcours was dat in twee fases verreden moest worden. Een Grand Prix parcours met veertien hindernissen in de basisomloop is dan ook eerder uitzonderlijk. Maar aangezien ik een hele goede week heb gehad, ga ik zeker en vast niet klagen over de parcours hier (lacht).

Wat zijn je plannen voor het winterseizoen?

Ik zal voor de eerste keer deelnemen aan de Longines Masters. Ze hebben een programma uitgewerkt waarbij jonge ruiters de kans krijgen om hier aan de start te komen. We zullen hier ook in begeleid worden met lessen over mediatraining, voeding, core stability,… Dit is wel iets waar ik echt naar uitkijk. Daarnaast staan ook de CSI4* van Luik en natuurlijk Mechelen op het programma.