Vandaag staat de eerste Olympische kwalificatie proef op het programma van de springruiters. De proef wordt direct op tijd verreden en iedereen gaat er voor de volle 100% voor. Heel wat favorieten voor het eremetaal doorstonden het parcours reeds zonder 'kleerscheuren'. Zo was het ook voor Wereldkampioen Philippe Lejeune en zijn toppaard Vigo d'Arsouilles (v. Nabab de Rêve). Het duo kwam niet in de buurt van het hout en wist op die manier een geïmpressioneerd publiek achter zich te scharen.

Ook Gregory Whatelet kwam reeds aan start. De 31-jarige ruiter kreeg één springfout op de rug van Cadjanine Z (v. Canabis Z). Toch is de combinaties nog bij de gekwalificeerde ruiters voor de tweede ronde. De Olympische kwalificatie leverde wel al drie uitsluitingen op. Het paard Wilexo van de Braziliaan Carlos Motta Ribas weigerde twee keer voor de triple-bar/ insprong van de dubbel. Ook Lisen Fredricson (Matrix) en Matt Williams (Watch Me) haalden de eindstreep niet.

Verder wisten Olympisch Kampioen Eric Lamaze met Derly Chin de Muze (v. For Pleasure) en Europees Kampioen Kevin Staut (Silvana, v. Corland) te doen wat van hun verwacht werd. Beide duo's doorstonden de proef zonder foutenlast.

bron: equnews.be - foto: G. Maes