Wilm Vermeir vinden we dit weekend terug in het Poolse Poznan, waar hij zowel met jonge als ook met meer ervaren paarden aan het werk is in diverse rubrieken. Hij startte zijn wedstrijdweekend vandaag al goed met enkele mooie plaatsen. In de Youngster Tour voor zes- en zevenjarigen kon hij met Big Lord Carthago, een zevenjarige Selle Françaisruin van Mylord Carthago gefokt en in eigendom van Antoon Leyn, een mooie twaalfde plaats behalen na twee foutloze rondes. De Italiaan Raffaele Valente won hier met Columbcille Gipsy (Toulon), Emilio Bicocchi sprong met Rondine del Terriccio (Tinka's Boy) naar plaats twee. Andrius Petrovas en Harvey RG werden derde. In de wereldbekerrubriek CSI4*-W kon Vermeir met Gentiane de la Pomme, zijn twaalfjarige dochter van Shindler de Muze, zeventiende worden na een eveneens foutloze ronde. In deze rubriek wist de Pool Jaroslaw Skrzyczynski te winnen met Quintella (Sanvaro) in 55,11 seconden. Luxemburger Marcel Ewen volgde in 55,69 seconden op de tweede plaats met Umour du Puit Neuf (l'Amour du Bois). Maksymilian Wechta scoorde voor Polen ook de derde plaats met Quinchella (Quintero), Jur Vrieling en Baltic VDL werden vierde. Felix Hassmann stuurde SL Brazonado (SL Baluarte) naar plaats vijf voor de Duitsers. Klik hier voor alle resultaten.