In het Franse Royan vindt dit weekend een driesterrenconcours plaats. Gisteren stond al een 23.000 euro gedoteerde 1m45 proef op het proramma. De overwinning voor Julien Epaillard zorgde voor het nodige enthousiasme bij het publiek. Op de rug van Monalisa LS (v. Montebella La Silla) finishte Epaillard foutloos in 37,94 seconden, net geen seconde voorsprong op de Britse Laura Renwick en haar Roller Coaster III (v. High Roller). De derde plaats kleurde eveneens Frans dankzij Michel Hecart en Opal du Golfe (v. Elf d'Or).

Eveneens foutloos maar net niet snel genoeg voor het podium waren de Belgen Jérome Guery (Tic Tac du Seigneur) en José Thiry (Cyber De l'Obstination). De duo's moesten zich tevreden stellen met een respectievelijke vierde en vijfde plaats. In totaal kwamen vijftien duo's aan de start van de barrage. Zeven haalden er de eindstreep zonder fouten.

Traagst foutloze was Christophe Vanderhasselt en Acardi du Houssoit Z (v. Artos Z). De combinatie strandde op de zevende plaats. Andere Belg aan de start van de tweede omloop was Jan Vinckier. Op de rug van Emilie de Diamant A S (v. Diamant de Semilly) noteerde Vinckier vier strafpunten. Eerder deze week reed hij wel al naar de overwinning in de 1m30 proef.

bron: equnews.be