In het Kampioenschap, waarvoor op zaterdag twee omlopen werden voor afgewerkt en op zondag de finale stond gepland, was het Xander van Es die domineerde. In het zadel van de BWP merrie Noor C (Bisquet Balou vd Mispelaere) wist van Es beide kwalificaties op naam te schrijven. Ook in de finale bleef hij de nulscore behouden wat hem uiteindelijk op het hoogste schavot plaatste.

Lars van Rossem kon vasthouden aan zijn tweede plaats die hij zaterdag al behaalde met Little Star d'Ysenbeeck Z (Le Diamant Horta), een merrie uit de stallen van Stijn Herrebosch. Anke de Breucker stak de HGVBB Beker voor Amazones-winnares van vorig jaar, Fleur Goorden, voorbij en nam het brons mee naar huis op Noesje van d'Abelendreef.

Voor Goorden en de Big Star Jr K Z dochter Babyspice was er de vierde plek. Jenny Claessens eindigde op vijf met Mylady Hof Ter Bruggen (Edjaz van't Merelsnest).

Resultaten

Xander van Es schrijft ook Grote Prijs op naam

Op zondag werd ook de 1.25m Hippique.Immo Grote Prijs afgewerkt, waar het opnieuw de familie van Es was die de ereplaatsen in beslag nam. Xander boekte de overwinning in combinatie met de 9-jarige Cornet Obolensky hengst uit de stallen van Jos Aegten, Cobelensky Z. Steven van Rossem kwam het familiefeest storen door de tweede plaats te veroveren op Domingo van Klapscheut Z, een 7-jarige zoon van Dominator 2000 Z. Vader Danny van Es stuurde Envie van de Kasteeldreef Z (Elvis ter Putte) naar drie. Jongste telg van het gezin Karsten werd vierde op Extraction vd Kattevennen Z (H&M Extra). Jonas Meersman besloot de top vijf op Glinster van de Bloemenhoeve (Bentley van de Heffincky). 

Resultaten