De rubriek telde 29 ruiters en paarden aan de start maar slechts vier van hen schopten het tot in de barrage. Wilm Vermeir tekende present met zijn IG van het Steentje (Toulon, fokker: Pauwels - Caluwe) en dong mee voor winst. Het duo liep echter nipt tegen de tijd aan en besloot op drie. Vermeir moest zijn pupil, Vic De Plecker de winst gunnen. Hij stuurde de tienjarige dochter van Toulon uit de fokkerij van Eric Bongaerts keurig het parcours rond en schreef de rubriek op naam. Tussen hen in kwam Anouk De Proft voor girlpower zorgen op Monaco du Chablis. Laurence Pieters en Bams werden vierde voor Vermeir die met de negenjarige Dirina nog eens vijfde werd.

Eerder regeerde Philippe Vanderhasselt in de 1.30m rubriek en nam zowel het goud als het zilver voor z'n rekening. De winnende ronde reed Vanderhasselt in het zadel van Fenne (Namelus R) terwijl met twee seconden verschil het zilver volgde voor Pikachu Vitseroel, een achtjarige BWP ruin van Presley Boy uit eigen stallen. Bert Panneels rondde de top drie af met Ogina vd Bisschop. 

Over 1.20m stond Noah Tondeur op één met Aagje de Bioagrico. Anouk De Proft stuurde Q Bee Van het Dielshof Z naar twee voor Jean-Christophe De Grande en Alaska van t Leeuwerikenhof Z (Amair van het Polderhof). 

Resultaten