Op de door Jill Goossens gefokte 8-jarige Zangersheide merrie van Bamako de Muze was Vermeir de snelste in de tweede fase. Patrick Jonkmans had dan weer de beste 7-jarige onder het zadel en werd met Romulus van het Nederveld, een BWP ruin van Emerald van 't Ruytershof uit de fokkerij van Carl Toppet - Hoegars, tweede. Thibeau Spits klasseerde zich op de vierde plaats met de 7-jarige Cloverly Dh Z, een dochter van Comme il Faut uit eigen fokkerij. Mathieu Bourdeaud'hui zagen we met de 8-jarige BWP'er Quint vd Bisschop (Heavy Metal) terug op acht. De top tien werd besloten door Ann-Carton Grootjans en Qualando de Carmel (Mosito van het Hellehof) die voorbleven op Vermeir die met z'n tweede troef, Toulonia (Toulon) nog eens elfde werd. 

De Duitse Anna-Lena Ewert won met de KWPN merrie Lady Vagabond (Vagabond de La Pomme, fokker: Stal Krol) in de andere uitslag van deze proef. Daar zette Kim Thiry zich op negen met Quick Silver van het Farasohof (Dominator 2000 Z). 

Eerder kwamen de 5- en 6-jarige paarden aan de start, waar Jeroen de Winter de beste Belgische notering verzorgde. Hij werd op de BWP merrie Tahiti van het Netehof (Pegase van 't Ruytershof) achtste. Op negen volgde Britt Martens met Andrea van het Langwater Z (Aganix du Seigneur Z). Op het podium kwam de door Frans Kenis gefokte BWP hengst Stormer van het Bevrijdthof (Inaico) op twee gevolgd door Essalou T&L Z, een El Salvador-merrie uit de fokkerij van T&L. 

Resultaten