In deze kwalificatie van de Silver Tour, met hindernissen op een hoogte van 1.35m, had Thonon de 9-jarige Junon de Prefontaine (Jamal vd Heffinck) gezadeld. Het duo raakte het hout niet aan en plaatste zich op vijf. De overwinning was voor de Noorse Oda Charlotte Lyngvaer in het zadel van de KWPN merrie Goanita (Zandor). De Franse Chloe Michellier volgde met de Zangersheide merrie Calandula Z (Calgary du Seigneur) op twee voor Hasan Senturk en Very Good de La Bonn (Berlin). Maartje Verberckmoes loodste de 9-jarige Pepper van het Heikanthof (Action Breaker) naar de tiende plaats.

Bij de 7-jarige paarden schitterde Thonon opnieuw bovenaan de resultaten en werd vierde met de sBs merrie Lowtaxe du Seigneur, een dochter van Hortaxe du Seigneur. De Nederlandse amazone Skye Morssinkhof stuurde Megannie (It's Possible) naar één. De door Frans Boterdaele gefokte BWP merrie Elite van de Kasteeldreef Z (Emerald van 't Ruytershof) zagen we op twee met Jenny Krogsaeter. Pieter de Brabandere klasseerde zich met de Toulon-dochter Trinidad Me Z (Toulon) op tien. 

Lali Gatellier had net niet de beste 5-jarige onder het zadel en kwam met de sBs merrie N Hyntrepide de Mediteranee (Hortaxe du Seigneur) op twee te staan. De overwinning was voor de Zangersheide hengst Cash Game Cdl Z (Columbus Z). De door Geoffrey Bogaert gefokte Avicii v/h Kuizelhof Z (Asca Z) werd door Krzysztof Retka naar het brons gebracht. De BWP merrie Tiara van 't Zonneveld, een dochter van Pegasus van 't Ruytershof gefokt door Alois Jacobs, werd vierde met Kerstin Deakin. Ugo Berrittella besloot de top tien in het zadel van Jolie Dame du Park (Qlassic Bois Margot).

Alle resultaten