Deze nationale Grote Prijs stuurde de paarden en hun ruiters over 1.45m hoogte. Geen probleem zo bleek voor Victor Finn DH Z en zijn Mexicaanse ruiter. De Va-Vite nakomeling werd gefokt in de stallen van Dwerse Hagen en in zijn jonge jaren uitgebracht door Jos Verlooy. 

"Victer is al lange tijd mijn partner. We hadden vorig jaar een geweldig jaar, en ik begin hem nu weer in te zetten ter voorbereiding op Spruce Meadows. Hij wordt het tweede paard naast Contago, hopelijk neemt hij wat van de last bij hem weg. Dit is een geweldige plek voor ons om ons voor te bereiden, de faciliteiten zijn geweldig en de bodem is uitstekend," deelde Perez.

In de top vijf zagen we nog de Zangersheide Theo Duc T&L Z. De ruin van Toulon kwam al onder verschillende Belgische ruiters aan de start.

Perez en Victer Finn DH Z waren het eerste paar dat de barrage testte, en stopten de klok op een foutloze 36,97 seconden, wat onverslaanbaar zou blijken na de zevende en laatste ruiter die de tweede ronde voltooide. De vlag werd opnieuw voor Mexico gehesen toen Maya Ines Denis Chambon en haar Schugga Tschei de tweede plaats opeisten met een dubbel foutloze tijd van 40,608 seconden. De derde plek op het podium werd ingenomen door Ryan Genn (USA), die Bridlebourne Stables' Concenthaga PS naar een dubbel foutloze tijd van 41,5 seconden reed.




Bron: Persbericht
Foto: Eugenio Garza Perez and Victer Finn DH Z ©Wellington International/ Cassidy Klein