Tien ruiters van de 67 startende combinaties zagen we terug in een razend spannende barrage. My Relander (EST) beet de spits af in het zadel van Expert (v. Otangelo) en rondde af met acht strafpunten. Als tweede kwam Eugenio Garza Perez (MEX) aan de start met Chalouries PS (v. Chacco-Blue), ook zij kwamen met acht strafpunten op het parcours. Opvallend was dat beide combinaties in de fout gingen op onder andere de laatste hindernis, eentje waar in het basisparcours ook veel combinaties op sneuvelden. 

Ambassador Z (v. Aganix du Seigneur) werd door de Columbiaanse Santiago Diaz Ortega met vier strafpunten door de barrage gestuurd. De eerste foutloze ronde kwam van Przemyslaw Konopacki in het zadel van Home-Run (v. Spartacus TN). Te kloppen tijd: 39,49 seconden. De volgende combinatie stak hem al meteen voorbij. Titouan Schumacher (FRA) liet met Carera des Brimbelles (v. Kannan) de laatste balk rollen in de lepels maar die bleef liggen, hun tijd: 39,27 seconden. 

Pascale Haep was de eerste Belgische combinatie die in de piste verscheen. Op de rug van Iashin Sitte (v. Bamako de Muze) liet ook zij de balk van de laatste hindernis in het zand belanden... Thibeau Spits mocht als laatste een gooi daar naar de overwinning met de hengst Foncetti vd Heffinck (v. For Pleasure). Een foutloze omloop met een tijd van 41,21 seconden leverde hem de vierde plaats op. 


Resultaten


TOP VIJF

  1. Titouan Schumacher - Carera des Brimbelles
  2. Przemyslaw Konopacki - Home-Run
  3. Lorenzo de Luca - Don Vito
  4. Thibeau Spits - Foncetti vd Heffinck 
  5. Pascale Haep - Iashin Sitte