Spanje, dat in de eerste etappe in Peelbergen, Nederland, net de top drie miste door als vierde te eindigen, trok woensdagavond het ongelukkige nummer één in de startvolgorde. Het winnende thuisteam van de vorige etappe, Nederland, zal niet deelnemen in Luxemburg.

De startvolgorde is als volgt:

Landen in het vet komen in aanmerking voor punten om zich te kwalificeren voor de halve finale

1. Spanje
2. België
3. Portugal
4. Zwitserland
5. Oostenrijk
6. Verenigde Staten
7. Frankrijk
8. Colombia
9. Ierland
10. Oekraïne
11. Japan
12. Luxemburg (gastland)
13. Groot-Brittannië

Beatrice Ottaviani, EEF Series Manager: “We zijn verheugd om hier in Luxemburg te zijn en willen de familie Thiry bedanken voor het organiseren van de tweede etappe van de Region West van onze serie. Onze dank gaat ook uit naar Longines, de officiële tijdwaarnemer en partner van onze serie. We zijn erg blij om zoveel teams hier in Luxemburg te zien, niet alleen uit de regio maar ook uit andere regio's en zelfs buiten Europa. Dit toont het succes van de serie en hoeveel het wordt gewaardeerd door ruiters en Chef d’Equipes.”

De familie Thiry is verheugd om het Luxemburgse team een plek te geven om op eigen bodem te concurreren. “We willen de deur openen voor ons lokale team, maar ook ruiters van over de hele wereld verwelkomen om onze gastvrijheid te ervaren. We zijn erg enthousiast om zoveel landen hier te zien strijden bij Réiser Päerdsdeeg. De weersvoorspelling is veelbelovend en zal iedereen helpen op zijn best te presteren! Ons doel is om iedereen gelukkig te maken – van ruiter, verzorger, paard tot toeschouwer, iedereen is uitgenodigd om mee te doen aan het plezier en de top van de sport te ervaren in deze prachtige omgeving.”

We kijken uit naar een spannende competitie en wensen alle deelnemende teams veel succes.