Robin Vermeir was met de sBs hengst Extrait de Tatowin de Tinmont de beste Belgische amazone en bracht de zoon van Furzley Fox Trot naar de zevende plaats. Voor Marthe-Louize Dieu was er eveneens een foutloze start op de BWP merrie Swarovski (Anydale Ron) waarmee ze tiende werd. Op de rug van de hengst Eoghan de Seguret bleef ook Clémentine Lux van het hout af en werd twaalfde. 

In het zadel van Elando van de Roshoeve (Rebus G) wist de 13-jarige Lieselot Kooremans het 1.25m hoge parcours als snelste foutloos af te leggen. Met slechts enkele honderdsten verschil liet ze de Ier James Derwin met de 9-jarige Milchem Original (Milchem Classic Edition) achter zich.  Maar Kooremans hield het niet enkel bij de overwinning. De Nederlandse amazone nam ook de vijfde plaats voor haar rekening met Vertige de Belebat (Zodiak*SL). 

Resultaten

Belgische Kampioenen drukken hun stempel in openingsrubrieken

Voor Belgisch Kampioene Louise Ameeuw was er in de 1.40m proef voor Junioren de derde plaats met de 9-jarige Flora du Mesnil (Copin van de Broy). Enkel de 18-jarige amazone wist voor ons land te scoren. 

Iets later kon ook Vic de Plecker, huidig Belgisch Kampioen bij de Young Riders, in zijn categorie een plek in de top tien opeisen. Met de 9-jarige d'Amour Jmg Z (Dieu Merci van T&L) plaatste hij zich op acht in de 1.40m hoge openingsrubriek. 

De overwinning bij de Young Riders was voor de Belgisch gefokte Nola van St Maarten. Het fokproduct van Bruyninx Bvba is een dochter van Kannan en was te zien onder het zadel bij Henry Munsberg. 



F. ©: Frederike Markett Photo