Met Elize Z, een dochter van Elvis ter Putte, werkte de 22-jarige ruiter het 1.35m hoge parcours vlekkeloos af in een tijd van 55,27s. Die was beduidend sneller dan die van Michael Vreys, die met een tijd van 60,44s voor Chica Bomb van Plockroy Z (Comment vh Lindehof) de tweede snelste was. Mathieu Bourdeaud'Hui vervolledigde het podium en bracht de 8-jarige hengst Levall (For Pleasure) in 61,66s foutloos naar de finish.

De BWP merrie Praga vh Weidse Hof (Vigo d'Arsouilles) van fokkers Marnix en Kurt Laemont, behaalde onder Kevin Staut de zevende plaats. Wat verder op negen noteerde de door Stal Hazebroek gefokte BWP hengst Louis Vuitton vd Wouwerse Veld zich. De zoon van Thunder vd Zuuthoeve zat onder het zadel bij Kim Emmen.

Resultaten

Dries Dekkers drukt z'n stempel in kwalificatieproef

Aan de start met Agnes (Algot 1182) sprong Dries Dekkers naar de zesde plaats van de CSI4*1.40m kwalificatie en was daarmee de beste Belgische combinatie. voor Ann Carton-Grootjans en haar 11-jarige BWP merrie Nox Blue van de Hertogen (Zirocco Blue) was er de tiende plaats. Zowel Dekkers als Carton-Grootjans konden zich nog een tweede keer plaatsen in deze rubriek. 

Elke Appeltans viel met Ermitage d'Argouges (Armitages Boy) ook in de prijzen en werd dertiende. Nicola Philippaerts zagen we met de 9-jarige Pandora van de Kruishoeve (Cidane) van fokker Eric Polfliet terug op achttien voor Emilie Conter en Cilanto Xc Z (Chellsini Z) uit de fokkerij van Xavier Coninkx. 

Voor Cyril Cools werd een rubriek later de tiende plaats genoteerd op de Kannan zoon Enjoy d'Eole. Viktor Daem werd met de 9-jarige Pandora van de Leeuwerk (Lucky Won V/H Brevrydthof) veertiende gevolgd door Vincent Lambrecht en Lady O. 

Resultaten