Met z'n elven vochten ze het in de barrage uit voor de winst van de CSI3* Grote Prijs. Met de hindernissen op 1.50m hoogte was Leonie Peeters de eerste Belgische combinatie aan de start. In het zadel van Tinkoucha Hero Z (v. Tinka's Boy) kreeg de amazone een springfout.Na vijf combinaties leidde Ben Maher het klassement met een foutloze rit in een wel heel erg snelle tijd van 37,24s. Die tijd klokte de Brit af in het zadel van Point Break (v. Action-Breaker). 

Jérôme Guery kwam met Enjoy d'Eole (v. Kannan) mee de Belgische eer hooghouden in Brussel. De negenjarige ruin was op geen fout te betrappen en werd door Guery deskundig in 40,38s naar de finish gestuurd, goed voor de voorlopig derde plaats. Richard Vogel was de eerste die onder de tijd van de Olympisch kampioen kon duiken. Op Cepano Baloubet, de negenjarige ruin van Chaman, toonde de Duitse ruiter sport van de bovenste plank en reed twee honderdsten sneller over de eindmeet. 

Rik Hemeryck was de allerlaatste aan de start en was de laatste om nog een poging te wagen om de overwinning op eigen bodem te houden met Inoui du Seigneur (v. Jenson van 't Meulenhof), de negenjarige sBs ruin. Het duo deed het dubbel foutloos en finishte op het podium als beste Belg. 

"Ik heb naar de ruiters voor mij gekeken en ging voort op wat zij deden in mijn ronde. Mijn paard is nog maar negen jaar en heeft dus nog niet zoveel ervaring in de barrages. Van de twee ruiters voor mij wist ik dat ze heel snel waren dus ben ik super tevreden met mijn derde plaats."

"Inoui heeft enkel maar pluspunten. Hij heeft, ondanks het misschien niet zo lijkt, heel veel bloed en is super voorzichtig. Hij is echt een paard voor de toekomst."


Resultaten


Top vijf

  1. Richard Vogel (GER) - Cepano Baloubet (v. Chaman)
  2. Ben Maher (GBR) - Point Break (v. Action-Breaker)
  3. Rik Hemeryck (BEL) - Inoui du Seigneur (v. Jenson van 't Meulenhof)
  4. El Ghali Boukaa (MAR) - A Kyss (v. Diamant de Semilly)
  5. Jérôme Guery (BEL) - Enjoy d'Eole (v. Kannan)

Mathieu Guery schittert met Tender Dream Hero Z 

Terwijl vader de top vijf veroverde in de Grote Prijs was er voor Mathieu Guery een medaille in de andere piste. In de CSI2* 1.40m rubriek veroverde de jonge ruiter het zilver met Tender Dream Hero Z (v. Thunder vd Zuuthoeve). Virginie Thonon was goed voor het brons op Edgard de Prefontaine (v. Contact vd Hefinck).

Ook Elisa Strubbe hield er een foutloze ronde op na met Aiace l'Eroe (v. Toulon) en werd zesde. Dimme D'Haese zagen we terug op acht met Next Funky de Muze (v. Elvis ter Putte).