Maar liefst 31 combinaties, net iets minder dan de helft dus, slaagden erin om een plaats in de barrage te bemachtigen. In die goedgevulde barrage zorgde Carton-Grootjans voor het beste resultaat en stuurde Judine van de Kapel (v. Cigaret Jvh Z) zonder fouten naar de overkant van het 1.45m hoge parcours. Hun tijd van 29,71s was goed voor de vijfde plaats. Ook Lies Malisart kon een foutloze rit afleveren met Danzel Z (v. Diamant de Semilly) en besloot die met de tiende plaats. 

De Nederlandse combinaties domineerden het podium met winst voor Leopold van Asten. In het zadel van VDL Groep Urane de Talma (v. Argentinus) klokte hij af op 26,74s. De KWPN hengst Jager, een negenjarige nakomeling van Numero Uno, bracht Wout-Jan van der Schans het brons op. Tussen hen in kwam de Franse Louise Mathieu met de hengst Santos (v. Burggraaf).

Resultaten

Een rubriek eerder was het ook al de Nederlander die de overwinning binnenhaalde. Op de rug van VDL Groep Kiara (v. Clearway) hield hij Leiven Devos met zes honderdsten verschil van de winst. Devos werd tweede op Hannibal, een tienjarige sBS hengst. 

Jeroen de Winter liet zich opvallen met Nashville van 't Meulenhof en bracht de tienjarige BWP ruin naar de zevende plaats. Daarnaast was de Winter ook goed voor de tiende plaats met Leandro VG (v. Gitano v Berkenbroeck). Leon Brutsaert kwam op elf met On Time van de Elshoeve (v. Thunder vd Zuuthoeve).

Paulien Schepers zegeviert in CSI1* competitie

Afsluiten deden ze in Bonheiden met de CSI1* competitie. In de 1.25m rubriek stuurde Paulien Schepers haar Egerie de Hus (v. HH Conrad) naar de overwinning. Dieter Vermeiren moest met ruim een seconde verschil genoegen nemen met het zilver voor Diamor. Jordan Debieve zagen we met Luca Cumani (v. Cornet Obolensky) op zes. 

Een rubriek eerder was het François Latour die Quality Time van Equinta (v. Casall) naar de overwinning bracht in de 1.15m rubriek. Maxine Gaelens kreeg het zilver omgehangen met Royal van 't Hooghemelrijk (v. Tangelo vd Zuuthoeve). De top vijf werd besloten door Tristan Melotte en Leandro vd Watertoren (v. Untouchable).