De uitslag van deze rubriek over 1.40m werd opgedeeld in twee lijsten, wat twee winnaars opleverde! Jos Verlooy was over de ganse lijn goed voor de vierde plaats maar kreeg door de opsplitsing toch nog het tweede schavot ter beschikking. Net als gisteren had hij Panache v/d Wateringhoeve (v. Cicero Z Van Paemel) onder zijn zadel zitten. De achtjarige merrie was wederom op geen fout te betrappen. Christophe Vanderhasselt was overall vijfde maar genoot door de opsplitsing van een upgrade naar het brons voor Opportunity Vitseroel (v. Elvis ter Putte). Hetzelfde gold voor Frederic Vernaet. Zijn zesde plaats werd ook omgezet naar brons voor Okina van de Bien, een negenjarige dochter van Toulon. 

Vanderhasselt had nog een tweede ijzer in het vuur en kwam met Thunatellie Z (v. Thunder van de Zuuthoeve) op zes te staan. Andres Vereecke stuurde de hengst Cuba Libre de Muze Z (v. Cornet Obolensky) naar acht gevolgd door Verlooy die nog eens negende werd met Origi (v. Vigo d'Arsouilles).

Van de 113 startende combinaties konden slechts 42 zonder fouten finishen. De Amerikaanse Evan Coluccio was de allersnelste in het zadel van Owen van den Blauwaert (v. Fantomas de Muze). De negenjarige BWP hengst deelde zijn overwinning met Jone Illi (FIN) en Celtas Quillian (v. Uriko).