De toegestane tijd voor de basisronde stond erg scherp, met niet minder dan zes combinaties die een tijdsfout aangerekend kregen. Ook Philips De Vuyst en Lmd Marko waren net iets te traag. De achtjarige ruin kreeg een tijdsfoutje, wat hen uit de barrage hield. Een verder vlekkeloze ronde leverde hen wel nog de achtste plaats op. 

Het podium kleurde Frans met winst voor Jean Luc Mourier in het zadel van Quaker Brimbelles Z (v. Quicksilver St Simeon). Op vier stond de sBs ruin Gray D Albion DB (v. Balou du Rouet) onder de Portugese Mandy Mendes Costa. Wat verder op zes kwam nog de Zangersheide hengst Expert Dk Z (v. Eldorado van de Zeshoek). Deze elfjarige hengst is een fokproduct van Stal De Krochten. 

Resultaten

Thierry Goffinet sterkhouder in zware hoofdrubriek 

De hoofdrubriek van St Tropez was een 3* proef waar de hindernissen op 1.50m hoogte gezet werden. Van de 35 starters mochten slechts drie van hen starten in de barrage, die uiteindelijk niet verreden werd gezien alle drie de finalisten beslisten om niet deel te nemen. Bij deze drie hoorde onder andere de BWP ruin Idento van Maarle (v. Lord Z) met de Italiaan Andrea Benatti. 

In het zadel van Espoir de La Loisne (v. Kannan) kreeg Thierry Goffinet een springfout aangerekend in de basisronde, met zijn zevende plaats wist hij zich toch nog te plaatsen. Maxime Harmegnies viel net buiten de prijzen en werd dertiende op Derby Landais (v. Ogrion des Champs). 


Resultaten