Het werd een nipte strijd tussen Vanderwegen en Vanina Lombard. Op het podium strandde Lombard uiteindelijk op de tweede plek in het zadel van de 13-jarige dochter van Jarnac, Venus Des Bois. Samen met haar eigen SF-merrie verwees de amazone Vicky Van de Poel naar de derde plek. 

Van de Poel werkte het podium af met de KWPN-merrie Evita B (Mr. Blue) en bleef zo Kris Christiaens met Keeper vd Berghoeve Z (Kannan) voor. Nicolas Dehertoghe vervolledigde de top vijf op de rug van de 12-jarige sBs-merrie, excellium Van 't Palmenhof (Kashmir Van Schuttershof).

Julie de Pelsmaeker en Frank Deckers imponeren

Eerder won Julie de Pelsmaeker de 1.30m rubriek met Christophe Vanderhasselt's voormalige Edel-Vitseroel. Op de rug van de zoon van Diamant de Semilly bleef de amazone nipt voor op Alexander Liefsoens met Aphrodite Van Spalbeek Z (Atomic Z). Het volledig podium strandde op minder dan een seconde van elkaar. Wesley Carmans besloot zo de top drie in het zadel van de zevenjarige Arachna van de Brouwershoeve Z (Atomic Z).

Ook op zondag kon de 1.30m afgesloten worden. Frank Deckers snelde toen naar de eindzege met Justin E (Namelus-R). In het zadel van de BWP-ruin bleef Deckers net geen twee seconden voor op Yoren Maes met M Orange M (Emerald). Kim Keymis vervolledigde het podium in het zadel van de achtjarige Dirina OH Z (Dicasi O.H).

Alle resultaten